sarang kelulut untuk dijual di johor bahru

Sarang Kelulut Untuk Dijual Di Johor Bahru

Anda Mencari Sarang Kelulut Untuk Dijual Di Johor Bahru, Skudai, Senai, Kulai, Masai, Pasir Gudang, Gelang Patah, Pekan Nanas, Pontian & Sekitarnya?

Penternakan kelulut menjadi popular ketika ini dan mendapat perhatian serta minat ramai orang. Kelulut merupakan lebah madu kecil yang tidak bersengat dan tidak merbahaya kepada sesiapa sahaja. Malah kanak-kanak juga tidak menjadi masalah untuk berhadapan dengan kelulut. Sarang kelulut ini berbeza saiznya. Ada yang kecil dan ada juga yang besar.

IKLAN

Peluang Menjana Pendapatan Pasif 5-20% Sebulan Tanpa Perlu Menaja Sesiapa Atau Buat Apa-Apa! Berjalan Secara Automatik, A to Z Diuruskan Oleh Rakan Paksu Cikgu Roslee. Boleh Bermula Modal Serendah USD100 atau RM450 Sahaja. Withdrawal Profit Yang Pantas Tanpa Proses Yang Menyulitkan Menjadikan Ianya Peluang Yang Terbaik Pada Masa Kini. Inilah RAHSIA Mereka Yang Bijak Untuk Mengandakan Modal Yang Mereka Miliki Secara Selamat. Jom Baca Artikel Paksu Ini Untuk Info Lanjut – KLIK SINI

 

anda mencari sarang lebah kelulut untuk dijual di johor bahru skudai senai kulai masai pasir gudang gelang patah pekan nanas pontian

IKLAN PELUANG JANA PENDAPATAN $$$$ TAMBAHAN – Sesuai Untuk Semua, Guna Handphone Je, Mudah Untuk Dilakukan, Komisyen Setiap Hari Selasa, Mudah & Lumayan, Panduan Lengkap Disediakan! – Jom KLIK Banner Dibawah Untuk Info Lanjut!!

panduan-jana-pendapatan-tambahan-dengan-lumayan-dengan-perniagaan-sosial-social-e-commerce-di-platform-fingo

IKLAN

promosi terkini produk produk cuckoo di e brandstore paksu store

Ianya bergantung kepada rongga kosong didalam sesuatu batang kayu yang kelulut tersebut membuat sarangnya. Jika anda mencari sarang kelulut untuk dijual di Johor Bahru, Skudai, Senai, Kulai, Masai, Pasir Gudang, Gelang Patah, Pekan Nanas, Pontian dan sekitarnya. Anda boleh hubungi Admin melalui link wasap dibawah ini. Klik je link dibawah untuk terus wasap Admin

KLIK SINI Untuk Terus Wasap Admin

Setelah anda ambil dan log kelulut telah sampai di tempat anda. Anda harus pastikan tempat tersebut tidak terdedah kepada cahaya matahari yang berpanjangan dalam masa seharian. Jika ianya terdedah cahaya matahari diwaktu pagi, pastikan ianya teduh diwaktu petang. Begitu juga jika ianya panas diwaktu petang, pastikan ianya teduh diwaktu pagi.

Selain itu, awasi juga pemangsa kelulut ini seperti semut besar, cicak, katak dan beberapa spesis burung. Semut besar ini mungkin akan merosakkan atau makan telur-telur kelulut baru didalam sarang kelulut tersebut. Cara menghindari semut-semut besar ini adalah dengan sapu minyak hitam kereta terpakai dikaki sarang kelulut tersebut.

bunga air mata pengantin menjadi kegemaran kelulut di johor bahru skudai senai kulai masai pasir gudang pekan nanas gelang patah pontian

Mengenai makanan kelulut pula, jenis Itama boleh terbang dan mencari makanan dalam kawasan lingkaran 1km radius dari sarang kelulut tersebut. Namun perlu juga untuk anda menyediakan pokok-pokok bunga yang berdekatan dengan kawasan ternakan kelulut tersebut. Ini kerana sebagai makanan lebah kelulut ketika hari hujan yang mana pada ketika itu lebah kelulut tidak bergerak jauh.

IKLAN

promosi terkini produk produk cuckoo di e brandstore paksu store

IKLANJika ANDA Nak Tahu Mengenai Part Time Sebagai Agen Cuckoo Di Seluruh Malaysia?. Income Boleh Cecah RM1000 – RM3000 Sebulan Dengan Buat Part Time Agen Cuckoo!!. Bantuan, Bimbingan Serta Copywriting Akan Diberikan & IANYA ADALAH PERCUMA Sahaja – KLIK SINI

Antara jenis bunga yang banyak menghasilkan bunga dan berbunga sepanjang tahun adalah pokok bunga air mata pengantin. Pokok bunga air mata pengantin senang ditanam dan agak mudah untuk dijaga. Selain pokok bunga air mata pengantin, lain-lain jenis pokok bunga juga boleh ditanam berdekatan kawasan ternakan kelulut tersebut.

Jika anda ingin mencari sarang kelulut untuk dijual di Johor Bahru, Skudai, Senai, Kulai, Masai, Pasir Gudang, Gelang Patah, Pekan Nanas, Pontian dan sekitarnya. ANDA boleh wasap Admin Paksu Cuckoo 012-7092198. Klik link dibawah ini untuk terus wasap Admin.

KLIK SINI Untuk Terus Wasap Admin

VIDEO MENGENAI SARANG KELULUT UNTUK DIJUAL