5 Khasiat Madu Kelulut Asli

5 Khasiat Madu Kelulut Asli Yang Sangat Bermanfaat Kepada Kesihatan Kita

Artikel kali ini, Admin akan membincangkan mengenai khasiat madu kelulut asli yang sangat bermanfaat kepada kesihatan kita. Rasa madu kelulut asli ini amat enak diminum untuk kesihatan dan kesegaran tubuh kita seharian. Menurut Pak Cik Ismail, madu kelulut asli ini banyak khasiat dan manfaatnya kepada kesihatan tubuh badan kita.

PENGUMUMAN : KAMI MEMOHON BERBANYAK KEMAAFAN, DHATI MADU KELULUT ASLI DARI HUTAN SUDAH TIADA LAGI. SEBARANG KESULITAN AMAT KAMI KESALI. TERIMA KASIH

IKLAN : Peluang Jana Pasif Income Setiap Bulan Tanpa Perlu Menaja Sesiapa!

Peluang Menjana Pendapatan Pasif 5-20% Sebulan Tanpa Perlu Menaja Sesiapa Atau Buat Apa-Apa! Berjalan Secara Automatik, A to Z Diuruskan Oleh Rakan Paksu Cikgu Roslee. Boleh Bermula Modal Serendah USD100 atau RM450 Sahaja. Withdrawal Profit Yang Pantas Tanpa Proses Yang Menyulitkan Menjadikan Ianya Peluang Yang Terbaik Pada Masa Kini. Inilah RAHSIA Mereka Yang Bijak Untuk Mengandakan Modal Yang Mereka Miliki Secara Selamat. Jom Baca Artikel Paksu Ini Untuk Info Lanjut – KLIK SINI

Pak Cik Ismail merupakan pengusaha madu kelulut asli yang berpengalaman lebih dari 10 tahun mengusahakan industri penternakan kelulut berkongsi pengalaman beliau dan testimoni-testimoni yang beliau terima dari pelanggan-pelanggan beliau yang setia mengamalkan minum madu kelulut asli ini.

Menurut Pak Cik Ismail atau lebih mesra dengan panggilan Pak Mail berkongsi bahawa madu kelulut asli ini bukanlah ubat tetapi ianya adalah penawar kepada segala jenis penyakit tubuh badan manusia. Oleh yang demikian, ianya perlu diamalkan dan diminum secara konsisten setiap hari diwaktu pagi dan waktu malam sebelum tidur.

promosi terkini produk produk cuckoo di e brandstore paksu store

madu-kelulut-asli-dhati

Menurut Pak Mail lagi, tiada istilah overdose dalam menggunakan dan minum madu kelulut asli ini. Ianya boleh diambil lebih tanpa memberikan kesan rasa panas badan seperti madu lebah tualang hutan. Menurut beliau khasiat madu kelulut asli 10 kali ganda berbanding madu lebah hutan.

Madu kelulut sememangnya mempunyai banyak khasiat. Disebabkan lebah kelulut lebih kecil berbanding lebah biasa, ia mampu menghisap madu daripada bunga sehingga ruang paling dalam. Hasilnya, madu yang dihisap mengandungi banyak vitamin dan mineral

kebaikan dan manfaat mengamalkan madu kelulut setiap hari untuk kesihatan tubuh badan kita

Antara bahan penting yang dihasilkan kelulut ialah propolis. Propolis dihasilkan oleh lebah melalui campuran air liurnya dengan bahan makanannya seperti debunga, kulit kayu, pucuk-pucuk pokok dan bunga.

IKLANJika ANDA Nak Tahu Mengenai Part Time Sebagai Agen Cuckoo Di Seluruh Malaysia?. Income Boleh Cecah RM1000 – RM3000 Sebulan Dengan Buat Part Time Agen Cuckoo!!. Bantuan, Bimbingan Serta Copywriting Akan Diberikan & IANYA ADALAH PERCUMA Sahaja – KLIK SINI

Anak-anak lebah kelulut dan kokun sangat sensitif kepada serangan virus, kulat dan serangga perosak. Untuk memastikan sarang sentiasa bersih, steril dan kondisi terkawal, lebah kelulut menghasilkan propolis yang berfungsi sebagai antikulat, antivirus dan antibakteria.

Khasiat propolis ialah mengandungi kesemua 16 jenis asid amino, glukosa, vitamin A,B,C,D dan E, bioflavanoid dan pelbagai mineral.  Bioflavanid sangat baik untuk kelancaran dan baik pulih sistem tubuh manusia dan ternakan.

KLIK SINI Untuk WhatsApp Terus Saya, Nak Order Madu Kelulut Asli Dari Saya Paksu Cuckoo 012-7092198

LAMAN MADU KELULUT ASLI DARI HUTAN – KLIK SINI

IKLAN

promosi terkini produk produk cuckoo di e brandstore paksu store

Antara 5 khasiat madu kelulut untuk kesihatan ialah:

1) Anti Bakteria

Kelulut mengeluarkan propolis yang mengandungi antibiotik semula jadi dan anti bakteria. Sebab itulah sarangnya tidak ada fungus. Kelulut menggunakan resin daripada pokok dan diproses di dalam badannya bagi mencegah pembiakan mikrob.

2) Masalah Pencernaan

Madu kelulut mengandungi vitamin, mineral, asid amino dan enzim yang penting untuk proses pencernaan. Malah, madu kelulut juga mengandungi anti bakteria yang dapat mencegah pertumbuhan bakteria dalam salur pencernaan.

3) Anti Oksidan

Asid fenolik, sejenis bahan antioksidan terkandung dalam madu kelulut dan kandungannya lebih tinggi berbanding madu tempatan atau madu import. Nutrien ini mempunyai pelbagai kegunaan, antaranya asid p-koumarik mempunyai aktiviti antoksidan yang tertinggi diikuti dengan asid protokaechuik dan seterusnya asid vanilik.

Selain itu, asid p-koumarik dipercayai boleh mengurangkan risiko barah perut dengan mengurangkan pembentukan bahan nitrosamine (karsinogen). Asid fenilpropionik iaitu sejenis bahan utama madu kelulut mungkin boleh mengurangkan enzim cyclooxygenase-2 (COX-2), sejenis enzim terbentuk semasa perkembangan barah usus besar.

4) Menurunkan Kandungan Gula Dalam Darah

Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM) juga telah merekodkan bahawa madu mempunyai khasiat dari segi perubatan. Kajian makmal telah dilakukan ke atas tikus yang telah disuntik dengan diabetes menunjukkan madu berupaya menurunkan glukosa selain daripada itu ia mampu mengurangkan kerosakan fungsi ginjal dandapat mengurangkan stress aksidatif.

Namun begitu, kajian-kajian ini hanya diuji kepada tikus sahaja. Oleh sebab itu, perlu lebih banyak kajian yang dijalankan kepada manusia untuk membuktikan bahasa madu kelulut dapat menurunkan paras gula dalam darah, seterusnya merawat penyakit diabetes mellitus.

5) Menyembuhkan Luka

Oleh kerana madu adalah bahan semulajadi, jadi ia dapat mengekalkan sanitasi pada bahagian luka, sehingga menghasilkan penyahbauan yang baik untuk luka.

Selain itu, madu kelulut juga menjalankan aktiviti angiogenik, iaitu mekanisme penyembuhan luka, dan juga mendorong pembentukan tisu granulasi serta penghasilan sel baru pada luka. Beberapa kajian juga telah menunjukkan bioaktiviti madu lain yang menarik seperti antinociceptive, imunomodulator, dan aktiviti nematicidal.

dapatkan dhati madu kelulut 100% asli dari hutan nusantara 012-7092198 paksu cuckoo agen madu kelulut johor bahru dan seluruh malaysia

KLIK SINI Untuk WhatsApp Terus Saya, Nak Order Madu Kelulut Asli Dari Saya Paksu Cuckoo 012-7092198

LAMAN MADU KELULUT ASLI DARI HUTAN – KLIK SINI

Kesimpulan

Walaupun terdapat kajian saintifik yang dijalankan terhadap madu kelulut seperti penyelidikan dari pihak MARDI, namun, hasil kajian masih belum kuat untuk mengesahkan bahawa madu kelulut dapat merawat penyakit kronik seperti kencing manis dan kanser.

Menurut artikel di perubatandrrasid.com, rasa madu kelulut yang masa-masam manis pastinya mempunyai kandungan asid di dalamnya. Manakala, sel kanser pula menjadi aktif dalam keadaan berasid.

Jadi, dinasihatkan kepada pesakit kronik seperti kanser, anda perlu dapatkan nasihat dari doktor terlebih dahulu sebelum mengamalkan madu kelulut untuk merawat penyakit anda.

Madu kelulut sememangnya kaya dengan  nutrien yang bagus untuk kesihatan badan. Ia bagus diamalkan untuk kekalkan kesihatan. Namun, untuk merawat penyakit, anda perlu dapatkan nasihat pengamal perubatan terlebih dahulu.

beli madu kelulut asli johor khasiat madu kelulut untuk kesihatan lelaki dan wanita

KLIK SINI Untuk WhatsApp Terus Saya, Nak Order Madu Kelulut Asli Dari Saya Paksu Cuckoo 012-7092198

LAMAN MADU KELULUT ASLI DARI HUTAN – KLIK SINI

IKLAN

promosi terkini produk produk cuckoo di e brandstore paksu store

khasiat madu kelulut asli untuk lelaki, khasiat madu kelulut untuk muka, khasiat madu kelulut untuk batuk, senarai khasiat madu kelulut, khasiat madu kelulut untuk jantung, khasiat madu kelulut untuk darah tinggi, harga madu kelulut, khasiat madu kelulut sarawak, khasiat madu kelulut