pusat rawatan bekam sunnah rawatan perubatan islam ruqyah kelas mengaji al quran dewasa kanak kanak guru ngaji datang rumah di bukit indah

Rawatan Bekam Khidmat Ruqyah & Kelas Mengaji Al-Quran Di Bukit Indah

Rawatan Bekam Khidmat Ruqyah (Rawatan Perubatan Islam) & Kelas Mengaji Al-Quran Di Bukit Indah

Anda ingin mendapatkan khidmat jurubekam yang terlatih dan bertauliah untuk rawatan bekam di Taman Bukit Indah? Memperkenalkan kepada ANDA Ustaz Muhammad Bin Samura Al-Hafiz 011 – 6324 7699 menawarkan khidmat rawatan bekam di Taman Bukit Indah terus ke tempat atau rumah anda. Selain khidmat urutan bekam angin dan darah (hijamah) ini, ada 2 lagi khidmat yang ditawarkan oleh Ustaz Muhammad kepada anda yang sesuai dengan ilmu dan kepakaran yang beliau miliki.

Khidmat perubatan Islam bacaan Al-Quran Ruqyah Syar’iyyah di Taman Bukit Indah kepada mereka yang memerlukan. Mereka yang mengalami masalah gangguan makhluk halus, gangguan mistik, masalah jiwa tak tenang, gangguan jin, sihir, santau ataupun masalah saka serta sebagainya, in shaa Allah bolehlah cuba berikhtiar untuk menyembuhkan dengan Ruqyah Syar’iyyah ini. Ayat suci Al-Quran Ruqyah dibacakan oleh Ustaz Muhammad Bin Samura Al-Hafiz. Didoakan semoga ada kesembuhan dan kebaikan buat mereka yang menghadapi masalah gangguan makhluk halus ini.

khidmat rawatan perubatan islam bacaan ruqyah masalah gangguan makhluk halus jin santau saka sihir merawat masalah mistik di bukit indah

Ustaz Muhammad juga menawarkan khidmat personal coaching (guru mengaji Al-Quran secara peribadi) kelas mengaji Al-Quran untuk dewasa dan kanak-kanak di Taman Bukit Indah terus ke tempat anda. Pengajian dan pembelajaran boleh dijalankan secara bersemuka ataupun online mengikut kesesuaian. Berbincanglah dengan beliau jika ANDA dan keluarga ingin mendapatkan bimbingan membaca Al-Quran dari beliau.

Untuk Rawatan Bekam, Rawatan Perubatan Islam Ruqyah Syar’iyyah (Masalah Gangguan Makhluk Halus, Mistik, Jin, Sihir, Saka & Sebagainya) Juga Kelas Mengaji Al-Quran Untuk Dewasa Dan Kanak-Kanak Di Bukit Indah.

Kawasan Taman Bukit Indah dan sekitar antara ialah

Taman Bukit Indah, Lima Kedai, Taman Industri Jaya, Taman Selesa Jaya, Bandar Selesa Jaya, Taman Nusa Bestari, Horizon Hills, Taman Nusa Sentral, Taman Nusa Duta, Taman Nusa Indah, Canna Precinct Nusa Idaman, Kiara Hill, Eco Galleria, Kota Iskandar.

Eco Botanic, Eco Boulevard, Gelang Patah, Taman Perling, Taman Sutera, Kampung Sungai Perling, Taman Tampoi Utama dan sekitarnya

Sila WhatsApp Ustaz Untuk Maklumat Lanjut, Perbincangan & Temujanji ANDA! in Shaa Allah Ustaz Akan Cuba Membantu ANDA.

Ustaz Muhammad Bin Samura Al-Hafiz
011 – 6324 7699
KLIK SINI UNTUK TERUS WHATSAPP

Ustaz Muhammad Bin Samura Al-Hafiz merupakan pelajar graduan tahfiz Al-Quran. Beliau kini berkhidmat sebagai Imam Qariah, guru Al-Quran dan agama di surau serta masjid di sekitar Johor Bahru. Disebabkan tugas hakiki Ustaz ini, dinasihatkan kepada ANDA yang ingin mendapatkan khidmat rawatan bekam, khidmat perubatan Islam bacaan Ruqyah (masalah gangguan makhluk halus, merawat gangguan mistik, jin, sihir, santau serta saka) & kelas mengaji Al-Quran dewasa dan kanak-kanak di Bukit Indah daripada Ustaz. Hubungi beliau untuk berbincang dan setkan masa yang sesuai untuk kedua-dua belah pihak. in shaa Allah.

pusat rawatan bekam dari jurubekam bertauliah dan terlatih buat bekam angin darah hijamah bekam sunnah di bukit indah

Khidmat Rawatan Bekam di Taman Bukit Indah

Khidmat bekam dari Ustaz Muhammad boleh datang terus ke tempat ANDA. (Hubungi dan whatsapp terlebih dahulu untuk berbincang) untuk mendapatkan masa yang sesuai.

Merawat penyakit dalam tubuh badan ini adalah merupakan kaedah rawatan dan perubatan sunnah Nabi Muhammad SAW yang mana baginda menganjurkan bekam sebagai ikhtiar kepada perubatan.

Berikut Adalah Hadis-Hadis Mengenai Bekam (beserta rujukan hadis) | Tuntutan & Saranan Untuk Berbekam

Hadis Sahih Bukhari Jilid 4. Hadis Nombor 1663.
Dari Ibnu ‘Abbas r.a.. dari Nabi saw.: “Kesembuhan dari penyakit itu adalah dengan melakukan tiga hal: berbekam, minum madu dan dibakar dengan besi panas. Tetapi aku melarang umat ku membakar dengan besi panas itu.”
Hadis Sahih Bukhari Jilid 2. Hadis Nombor 0961.
Dari Ibnu Abbas r.a., katanya: “Nabi saw. pernah berbekam, padahal beliau sedang puasa.”
Hadis Sahih Bukhari Jilid 4. Hadis Nombor 1666.
Dari Ibnu ‘Abbas r.a., ketika Rasulullah saw. sedang ihram, beliau berbekam di kepalanya, kerana beliau menderita sakit kepala.
Hadis Sunan Abu-Daud Jilid 1. Hadis Nombor 0327.
Dari Aisyah R.A. dia berkata: Sesungguhnya Nabi S.A.W. biasanya mandi kerana empat perkara: 1. Junub 2. Hari Jumaat 3. Berbekam dan 4. kerana memandikan mayat.
Hadis Sahih Muslim Jilid 4. Hadis Nombor 2068.
Dari Jabir bin Abdullah r.a. bahawasanya dia pergi mengunjungi Al Muqanna’ yang sedang sakit. Kemudian dia berkata, “Aku tidak akan meninggalkan tempat ini sehingga engkau berbekam. Kerana aku mendengar Rasulullah saw. bersabda, “Sesungguhnya berbekam itu adalah suatu cara pengubatan.”
Hadis Sahih Muslim Jilid 4. Hadis Nombor 2069.
Dari Jabir r.a. katanya: “Ummu Salamah pernah minta izin kepada Rasulullah saw. untuk berbekam lalu Nabi saw. menyuruh Abu Thaibah membekamnya.” Kata Jabir selanjutnya, “Menurut dugaanku, Abu Thaibah tentulah saudara susuan Ummu Salamah, atau mungkin seorang anak yang belum dewasa.”

VIDEO PENJELASAN USTAZ MUHAMMAD | KHIDMAT RAWATAN BEKAM DI TAMAN BUKIT INDAH

Manfaat Dan Kebaikan Kerap Melakukan Bekam Kepada Tubuh Badan Kita

Terdapat banyak kelebihan dan manfaat kepada tubuh badan kita apabila kita melazimi untuk melakukan bekam. Adalah digalakkan kita berbekam apabila kita ada merasakan sakit dan tak sihat badan. Untuk maintenance kesihatan tubuh berbekamlah setiap 2 bulan sekali. In shaa Allah kita boleh mendapat manfaat dan kebaikan dari ikhtiar kita berbekam darah (hijamah) ini.

Antara kebaikan berbekam ini ialah:-

1. Menghilangkan pening dan migrain.
2. Membuang angin dalam badan, melegakan pernafasan dan sistem perkumuhan.
3. Memecahkan lemak, menstabilkan kadar kolesterol dan melegakan demam.
4. Memulihkan ketegangan urat leher, belikat, pinggang dan urat sendi di kaki.
5. Mencegah kebas kaki dan membantu meredakan serangan angin ahmar.
6. Mengeluarkan darah toksik (toksin tubuh dan darah kotor) dan melancarkan darah (berbentuk jeli) yang tersumbat.
7. Meringankan tubuh. Darah kotor yang terkumpul dibawah permukaan kulit dikeluarkan dari tubuh secara kerap dan berkala. Darah kotor yang terkumpul ini menyebabkan badan rasa berat dan malas.
8. Menajamkan penglihatan. Peredaran darah ke mata yang tersumbat menyebabkan penglihatan menjadi kabur.
9. Merawat pelbagai penyakit. Dianggarkan sebanyak 72 jenis penyakit dapat disembuhkan seperti ketegangan urat, darah tinggi, masalah jantung, kencing manis, kolesterol, masuk angin, migrain, sembelit, masalah tekanan serta masalah sakit buah pinggang.
10. Terapi kesihatan yang terbaik.
11. Menyegarkan tubuh badan anda. Membuang darah kotor yang rosak dan bertoksin dari tubuh.
12. Endorfin dibebaskan (rasa lega dan segar tubuh badan)
13. Menguatkan antibodi tubuh.
14. Membuka saluran tenaga dalam tubuh badan dan mencapai kestabilan.
15. Hilang sakit-sakit badan dan emosi semakin baik serta cergas.
16. Radikal bebas dalam tubuh dapat disingkirkan.
17. Memperbaiki saraf rosak.
18. Angin berlebihan dalam tubuh dapat dikeluarkan.
19. Menguatkan fikiran dan mental.

tukang bekam jurubekam bertauliah terlatih pusat rawatan bekam sunnah bekam darah bekam angin hijamah rawatan terapi bekam di bukit indah

Menyakini kaedah rawatan kesihatan tubuh badan yang menepati saranan Sunnah Rasulullah dengan melakukan bekam ini, in shaa Allah sentiasa rasional dan besar manfaat serta kebaikannya samaada secara nyata ataupun tidak!

Untuk Rawatan Bekam, Rawatan Perubatan Islam Ruqyah Syar’iyyah (Masalah Gangguan Makhluk Halus, Mistik, Jin, Sihir, Saka & Sebagainya) Juga Kelas Mengaji Al-Quran Untuk Dewasa Dan Kanak-Kanak Di Bukit Indah.

Sila WhatsApp Ustaz Untuk Maklumat Lanjut, Perbincangan & Temujanji ANDA! in Shaa Allah Ustaz Akan Cuba Membantu ANDA.

Ustaz Muhammad Bin Samura Al-Hafiz
011 – 6324 7699
KLIK SINI UNTUK TERUS WHATSAPP

rawatan terapi bekam terbaik tukang bekam near me rawat kesihatan tubuh badan dengan rawatan bekam sunnah di bukit indah

Rawatan Bekam Ke Rumah ANDA Di Bukit Indah

Jika ANDA ingin mendapatkan khidmat dan rawatan dari Ustaz Muhammad, disarankan ANDA hubungi beliau dahulu untuk berbincang lanjut dan temujanji masa yang sesuai. In shaa Allah.

Sebelum Ustaz Muhammad memulakan rawatan bekam kepada ANDA. Kebiasaanya Ustaz akan berbual untuk bertanyakan mungkin ada sakit yang dihadapi untuk beliau mengenalpasti mungkin point atau titik rawatan tertentu yang perlu lebih diberikan keutamaan.

pusat terapi bekam hijamah merawat kesihatan tubuh dengan buang darah kotor dan toksin dengan khidmat bekam dari rumah ke rumah di bukit indah

Setelah bersedia semuanya. Rawatan dimulakan dengan urutan ringan untuk memastikan badan di warm-up sebelum dibekam untuk memastikan hasil bekam yang lebih optimum!

Rawatan bekam akan dilakukan dengan teliti dan lembut untuk memastikan ANDA merasa selesa tanpa rasa sakit dan mencederakan kulit tubuh badan.

Proses rawatan bekam akan mengambil masa tidak terlalu lama. Sekitar 1 jam in shaa Allah semuanya telahpun selesai.

tukang bekam jurubekam terlatih bertauliah rawatan bekam al fashdu buang darah kotor rawat penyakit di bukit indah

Katil rawatan dan alatan yang mencukupi akan dibawa ke rumah pelanggan untuk memastikan rawatan dilakukan dalam susasana yang penuh kondusif, aman dan efektif. in shaa Allah.

Selepas ANDA selesai melakukan bekam ini, in shaa Allah pastinya anda boleh merasai perbezaan terhadap tubuh dan masalah penyakit yang dihadapi beransur-ansur untuk pulih.

Dengan mengamalkan pemakanan dan gaya hidup yang sihat dapat membantu pemulihan tubuh berjalan dengan lancar dan baik.

khidmat rawatan bekam pusat rawatan perubatan islam ruqyah masalah gangguan makhluk halus mistik jin saka sihir yang boleh dipercayai di bukit indah

Untuk Rawatan Bekam, Rawatan Perubatan Islam Ruqyah Syar’iyyah (Masalah Gangguan Makhluk Halus, Mistik, Jin, Sihir, Saka & Sebagainya) Juga Kelas Mengaji Al-Quran Untuk Dewasa Dan Kanak-Kanak Di Taman Bukit Indah.

Sila WhatsApp Ustaz Untuk Maklumat Lanjut, Perbincangan & Temujanji ANDA! in Shaa Allah Ustaz Akan Cuba Membantu ANDA.

Ustaz Muhammad Bin Samura Al-Hafiz
011 – 6324 7699
KLIK SINI UNTUK TERUS WHATSAPP

Khidmat Kelas Mengaji Al-Quran Untuk Dewasa Dan Kanak-Kanak Di Taman Bukit Indah

Bimbingan kelas mengajar mengaji secara personal coaching atau kelas peribadi juga ditawarkan oleh Ustaz Muhammad Bin Samura Al-Hafiz ini. Tidak mengira sebarang tahap penguasaan pelajar. Janji ANDA ada semangat dan kesediaan untuk belajar membaca (IQRA mahupun Al-Quran). Ustaz sedia membantu ANDA.

guru al quran bertauliah kelas belajar mengaji al quran iqra dewasa kanak kanak guru datang rumah mengajar di bukit indah

Kelayakan Ustaz Muhammad Bin Samura Al-Hafiz

👉 Imam Qariah.
👉 Guru Tahfiz.
👉 Guru bersanad 30 juzuk tangga ke-29 hingga Rasulullah SAW.
👉 Guru Al-Quran Bertauliah JAINJ.
👉 Guru Tauliah Tahfiz Malaysia.

Untuk Rawatan Bekam, Rawatan Perubatan Islam Ruqyah Syar’iyyah (Masalah Gangguan Makhluk Halus, Mistik, Jin, Sihir, Saka & Sebagainya) Juga Kelas Mengaji Al-Quran Untuk Dewasa Dan Kanak-Kanak Di Taman Bukit Indah.

Sila WhatsApp Ustaz Untuk Maklumat Lanjut, Perbincangan & Temujanji ANDA! in Shaa Allah Ustaz Akan Cuba Membantu ANDA.

Ustaz Muhammad Bin Samura Al-Hafiz
011 – 6324 7699
KLIK SINI UNTUK TERUS WHATSAPP

VIDEO TAZKIRAH USTAZ MUHAMMAD & BACAAN SURAH AL-KAHFI 1-10 | GURU & KELAS MENGAJI IQRA/AL-QURAN UNTUK DEWASA & KANAK-KANAK DI TAMAN BUKIT INDAH

 

.

.

Anda mungkin mencari maklumat berkaitan ini

rawatan bekam taman bukit indah, rawatan bekam near me, rawatan bekam al fashdu taman bukit indah, rawatan bekam darah taman bukit indah, rawatan bekam angin, bekam taman bukit indah, bekam treatment, bekam near me, bekam angin, bekam darah taman bukit indah, tukang bekam taman bukit indah, tukang bekam terlatih taman bukit indah, tukang bekam bertauliah taman bukit indah, tukang bekam terdekat, pusat bekam taman bukit indah, pusat bekam near me, rawat penyakit dengan bekam, merawat penyakit dengan bekam, sembuhkan penyakit dengan bekam, rawat penyakit kronik dengan bekam, rawatan alternatif dengan bekam,

terapi bekam taman bukit indah, terapi bekam terdekat, pusat terapi bekam darah taman bukit indah, pusat terapi bekam angin taman bukit indah, sihatkan tubuh badan dengan bekam, buang darah kotor taman bukit indah, buang toksin dalam darah di taman bukit indah, bekam rumah ke rumah taman bukit indah, rawatan bekam ke rumah anda taman bukit indah, bekam sunnah taman bukit indah, bekam sunnah ke rumah taman bukit indah, terapi bekam sunnah taman bukit indah, rawatan bekam sunnah taman bukit indah, bekam ke rumah near me, bekam near me taman bukit indah, pulihkan penyakit dengan bekam, buang darah kotor di taman bukit indah, buang toksin badan di taman bukit indah, bekam ke rumah di taman bukit indah, bekam hijamah taman bukit indah, hijamah sunnah taman bukit indah, hijama cupping near me, hijama therapy taman bukit indah, bekam hijamah terapi, hijama treatment,

hadis tentang bekam, hadis mengenai bekam, hadis bekam taman bukit indah, kelas mengaji al quran taman bukit indah, kelas mengajar mengaji taman bukit indah, kelas mengaji al quran dewasa, kelas mengaji kanak-kanak, kelas ngaji quran dewasa kanak-kanak taman bukit indah, mengajar mengaji online taman bukit indah, mengajar mengaji di rumah taman bukit indah, mengajar mengaji dari rumah ke rumah, mengajar mengaji dewasa taman bukit indah, mengajar mengaji anak-anak taman bukit indah, kelas mengaji near me, kelas mengaji taman bukit indah, ustaz datang rumah mengajar taman bukit indah, kelas fardhu ain taman bukit indah, kelas agama taman bukit indah, guru mengaji taman bukit indah, kelas mengaji kanak-kanak near me, kelas mengaji kanak-kanak taman bukit indah, kelas mengaji dewasa near me,

guru mengaji datang rumah taman bukit indah, kelas baca iqra taman bukit indah, kelas belajar iqra taman bukit indah, kelas mengaji iqra taman bukit indah, kelas mengaji persendirian, guru mengaji peribadi taman bukit indah, guru mengaji di rumah taman bukit indah, kelas bimbingan al quran peribadi taman bukit indah, guru mengaji near me, guru mengaji online taman bukit indah, kelas mengaji untuk wanita dewasa, guru hafiz al quran taman bukit indah, kelas mengaji online, kelas mengaji al quran online, mengaji online kanak-kanak taman bukit indah, rawatan ruqyah near me, rawatan ruqyah taman bukit indah, pusat rawatan islam taman bukit indah, rawatan islam yang boleh dipercayai taman bukit indah, ruqyah shariah taman bukit indah, ruqyah centre near me, ruqyah taman bukit indah, rawatan islam taman bukit indah, bacaan ruqyah taman bukit indah, perubatan islam taman bukit indah, rawatan sihir taman bukit indah,

rawatan jin taman bukit indah, rawatan saka taman bukit indah, merawat gangguan sihir taman bukit indah, merawat gangguan jin taman bukit indah, merawat masalah gangguan makhluk halus taman bukit indah, terapi bacaan al quran taman bukit indah, khidmat ruqyah, khidmat bacaan ruqyah taman bukit indah, ustaz berubat taman bukit indah, berubat cara islam taman bukit indah, pengamal perubatan islam taman bukit indah, rawatan masalah gangguan di taman bukit indah, rawatan ruqyah ke rumah di taman bukit indah, rawatan sakit mistik, perubatan masalah mistik, merawat masalah sakit mistik di taman bukit indah, berubat sakit mistik taman bukit indah,