buat simpanan bijak dengan keuntungan berganda pelaburan emas yang menguntungkan di quantum metal

Quantum Metal Simpan Dan Labur Emas 10X Keuntungan

Peluang Untuk KITA Semua Menyimpan Dan Melabur Emas Dengan 10X Keuntungan Bersama Quantum Metal. Bagaimana Caranya?

Tukarkan Wang Anda Kepada Emas 99.99% UNTUK MEMBUAT 5X Hingga 10X Keuntungan Bersama Quantum Metal! Minat Nak Tahu Tak?

Meh Paksu Jelaskan.. Pasti Semua KITA Boleh Melakukannya! Mudah & Simple Sahaja Caranya…

Tahniah Paksu ucapkan kepada anda yang berminat untuk mengetahui lanjut mengenai kaedah bagaimana membuat simpanan dan pelaburan dengan emas 99.99% bagi mendapatkan 5X hingga 10X ganda keuntungan dengan modal yang minima. Ianya suatu yang sangat mudah untuk dilakukan bagi mendapatkan hasil yang maksima jika anda memahami caranya. Tetapi anda tak perlu rungsing. Paksu akan bantu jelaskan dan guide step by step sehingga anda boleh berjaya! Semoga anda dan kita semua menjadi penyimpan dan pelabur emas yang bijak. In shaa Allah.

bagaimana cara simpan dan labur emas dengan cara yang menguntungkan untuk semua bersama quantum metal

PELUANG UNTUK SEMUA BUAT 5X HINGGA 10X KEUNTUNGAN DENGAN EMAS. DAFTAR PERCUMA SAHAJA. PAKSU AKAN BANTU DAN GUIDE ANDA DARI A TO Z!

_________________________

paksu 0127092198 reseller quantum metal peluang simpan dan labur emas dengan keuntungan berganda


Dari Meja Kerja Di Rumah
Fulltime Internet Marketer
Paksu aka Zulkifli Harun
012-7092198whatsapp klik sini
December 2, 2023 12:06 am

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera..

Hari ini Paksu berkongsi dengan anda suatu platform yang sah di sisi undang-undang negara dan yang pastinya patuh syariah untuk kita semua boleh membuat 5X hingga 10X ganda keuntungan dalam pelaburan emas di platform jual-beli emas secara online iaitu Quantum Metal.

Bagaimana Paksu boleh mula berminat untuk menceburi peluang ini, iaitu mula menyimpan dan melabur emas untuk memaksimakan keuntungan bersama Quantum Metal ini? Sebenarnya secara peribadi Paksu sudah lama menaruh keinginan untuk menceburi bidang simpanan dan pelaburan dalam komiditi emas ini. Namun disebabkan banyak task kerja belum selesai, maka pengkajian serta research agak sedikit terganggu dan tergendala.

Ditambah pula banyak platform skim-skim pelaburan emas yang muncul bagaikan cendawan tumbuh selepas hujan, yang kebanyakanya telah terbukti adalah SCAM dan menipu. Kebanyakkan menawarkan pulangan yang sangat tinggi, tidak realistik, menjanjikan bulan dan bintang, menjadikan Paksu lebih berhati-hati bagi memilih platform untuk disertai.

Namun beberapa bulan lalu dalam tahun 2021 ini harga emas telah melonjak tinggi, menjadikan Paksu mula melakukan kajian dan research dengan lebih teliti bagaimana untuk sama-sama mengambil peluang untuk membuat keuntungan melalui simpanan dan pelaburan emas ini.

…dan hati Paksu lebih terketuk setelah terjumpa dan mendengar review yang dilakukan oleh wartawan berita Pencerita TV yang terkenal dengan tagline ‘tak gitu bang’..

JOM KITA TONTON SAMA-SAMA VIDEO REVIEW RINGKAS INI.. 2 MINIT JE, TAK LAMA PUN! ANDA AKAN MULA MENDAPAT GAMBARANNYA! IN SHAA ALLAH


Dari research dan penelitian yang Paksu lakukan terbukti bahawa, Quantum Metal adalah merupakan platform jual beli emas online yang terbaik di Malaysia dan ADA PRODUK yang ditawarkan oleh syarikat ini merupakan satu-satunya produk seumpamanya di dunia!

Ayuh jom Paksu kongsikan kepada anda. Teruskan membaca..

Berikut adalah kekuatan dan kelebihan kita bersama di Quantum Metal.

✅ HQ Syarikat di Pulau Pinang dan beroperasi secara sah sejak tahun 2012.
✅ Berlesen dengan SSM, mendapat kelulusan dari Bank Negara Malaysia (BNM) dan kelulusan dari Suruhanjaya Sekuriti Malaysia (SC).
✅ Beroperasi di lebih 10 negara Asean.
✅ Selain menjual emas kepada individu dan syarikat persendirian. Quantum Metal adalah pembekal emas dan sistem perdagangan emas kepada beberapa bank utama di Malaysia seperti Bank Muamalat dan Affin Bank.
✅ Semua produk yang ditawarkan adalah patuh syariah. Disahkan oleh Perunding Penasihat Kewangan Islam – Akademi Penyelidikan Syariah Antarabangsa (ISRA).
✅ Mempunyai kerjasama strategik bersama Koperasi ANGKASA, Organisasi Koperasi Asean (ACO), Ar Rahnu TEKUN, Bank Muamalat dan Affin Bank.
✅ Semua produk Quantum Metal 100% diinsuranskan dengan LLOYD’S LONDON sehingga RM10 juta.
✅ Menyimpan emas fizikal di BRINKS Singapura yang merupakan peneraju industri Pengurusan Risiko & Logistik yang terbukti selamat sejak 1859 dengan lebih 150 tahun pengalaman dan beroperasi di lebih 110 buah negara di dunia.
✅ Penyimpan dan pelabur boleh menjual, membeli atau pemindahan bila-bila masa 24 jam sehari, 7 hari seminggu.
✅ Pendaftaran adalah PERCUMA.
✅ Boleh membuka akaun simpanan emas digital dengan modal serendah RM10.
✅ Beli terus dari dashboard secara ‘online transfer’ atau FPX.
✅ Tiada risiko modal hangus atau ‘margin call’.
✅ Tiada had limit belian atau jualan (withdrawal).
✅ Boleh tebus emas fizikal serendah 1 gram (Perth Mint Gold). Emas fizikal boleh dipungut sama di pejabat-pejabat Quantum Metal, Ar Rahnu TEKUN atau dihantar ke alamat menggunakan khidmat penghantaran courier.
✅ Harga belian dan jualan mengikut harga pasaran emas dunia.
✅ Penyimpan dan pelabur bebas membuat keputusan sendiri tanpa dipengaruhi sesiapa.
✅ Boleh berbelanja menggunakan emas menggunakan apps MyGold-i.
✅ Produk GAE5X dan GAE10X menawarkan peluang pelabur membuat 5X atau 10X keuntungan. Produk yang hebat dengan satu-satu seumpamanya di dunia!.

quantum metal beroperasi secara sah di 10 buah negara

Yang pastinya Quantum Metal ini BUKANLAH…

❌ Syarikat atau platform emas yang SCAM atau penipu!
❌ Program SKIM CEPAT KAYA!
❌ Tidak menjanjikan profit harian, mingguan dan bulanan!
❌ Platform labur dan tinggal tanpa ilmu!

keperluan kenapa perlu menyimpan emas kelebihan dan kekuatan simpan melabur emas di quantum metal

daftar percuma quantum metal menyimpan dan melabur emas dengan cara yang selamat dan menguntungkan

Sesudah Tuan/Puan mendaftar PERCUMA dari link diatas.
Mohon Whatsapp Paksu 012-7092198 untuk guide selanjutnya.
Tuan/Puan boleh klik link Whatsapp dibawah ini!

whatsapp-paksu-untuk-info-quantum-metal-peluang-menjana-income-dengan-emas

Apa Kelebihan Menyimpan Dan Melabur Emas Untuk Kewangan Kita Di Masa Hadapan.

Perlu ke kita menyimpan dan melabur dalam emas ini?
Untuk memahami keperluan menyimpan dan melabur dalam emas ini untuk setiap individu, kita harus faham betul-betul bahawa tiada kewajipan mahupun paksaan untuk setiap kita untuk menyimpan emas. Namun Paksu akan kongsikan idea dan pendapat mengapa perlunya kita menyimpan emas ini!.

Perlu modal yang besar untuk menyimpan emas ini?
Ramai yang anggap untuk menyimpan atau melabur emas ini memerlukan modal yang besar. Ada betulnya anggapan tersebut jika kita menggunakan kaedah tradisional iaitu kedai emas dan emas fizikal. Namun apa yang akan Paksu kongsikan dibawah ini (yang ramai orang tahu), peluang membuka akaun simpanan emas (Gold Storage Account – GSA) dan membeli emas digital serendah RM10 sahaja. Anda boleh membentuk disiplin diri menabung emas secara berkala dan membuat keuntungan dengan emas bila harga emas meningkat.

peluang buka akaun simpanan emas digital terbaik bersama quantum metal

Menyimpan dan melabur dalam emas ini hanya untuk orang-orang kaya sahaja?
Paksu kurang bersetuju dengan kenyataan diatas ini. Kaya itu sendiri adalah begitu subjektif maksudnya. Maksud dan nilai kekayaan sebenar itu adalah berbeza-beza setiap individu. Kunci utama di sini adalah SYUKUR. Jika kita bersyukur dan berterima kasih dengan apa yang kita ada dan miliki akan menjadikan kita bahagia. Jika kita menganggap hanya orang kaya sahaja boleh menyimpan dan melabur emas ini, ianya adalah tidak tepat sama sekali. Ini kerana kekayaan bukanlah syarat untuk kita memiliki emas.

Paksu teringat kata-kata seorang sahabat mengenai keperluan menyimpan emas yang berbunyi begini..

“sebab kita tak kaya lah kita perlu simpan emas… emas tu la yang akan lindungi nilai harta kita… kalau kita simpan emas nilai RM100, emas tu akan lindungi nilai RM100 tu!”

TAHUKAH ANDA di Quantum Metal kita boleh melabur emas sama seperti orang-orang kaya lakukan melalui produk Gold Enhancement Asset (GAE) dengan pembiayaan 4X atau 9X ganda! Semua orang layak untuk melabur dengan produk Quantum Metal GAE5X atau GAE10X. Pembiayaan yang automatik diluluskan walaupun anda sesiapa sahaja! Dengan 2 produk ini, kita semua berpeluang untuk buat keuntungan 5X atau 10X ganda dengan cara yang mudah dan modal yang minima sahaja! 

peluang melabur emas dan gandakan simpanan emas yang cara yang pantas dan menguntungkan bersama quantum metal

Teruskan membaca… Paksu akan kongsikan kepada anda, tunjukkan caranya dan bimbing anda dari A to Z

Di Quantum Metal Lengkap Untuk Semua Samaada..
ANDA Sebagai Penyimpan Sahaja.. ANDA Sebagai Peniaga!
Mahupun ANDA Sebagai Pelabur! One Stop Centre Untuk
Urusniaga Simpanan, Jual-Beli Dan Pelaburan Emas
Yang Paling Lengkap & Sah Urusniaganya
Dari Sisi Undang-Undang MALAYSIA!

Kenapa Paksu Sarankan ANDA Memilih Quantum Metal?

Paksu sangat sarankan ANDA bersama-sama Paksu mula membuka akaun PERCUMA di Quantum Metal ini untuk mula menyimpan mahupun melabur emas. Tidak kiralah ANDA mahu sebagai penyimpan sahaja, ataupun ANDA sebagai seorang peniaga yang mungkin akan menggunakan emas sebagai modal pusingan perniagaan mahupun ANDA ingin menjadi pelabur emas. Boleh. Semuanya boleh di Quantum Metal ini!

Tidak kira siapa ANDA. Quantum Metal menyediakan platform online yang terbaik untuk kita semua. Jemput ANDA terus membaca, Paksu akan kongsikan satu per satu hingga akhirnya kita semua berjaya mencipta pendapatan yang baik dalam industri emas ini. In shaa Allah.

Berikut antara sebab kenapa ANDA perlu memilih Quantum Metal hari ini juga!

1️⃣ Boleh membeli emas dengan modal serendah RM10 sahaja!
2️⃣ Platform yang mudah digunakan & selamat.
3️⃣ Sah urusniaga di sisi undang-undang Negara.
4️⃣ Urusniaga simpanan dan pelaburan yang diinsuranskan.
5️⃣ Boleh menukar kepada emas fizikal atau terus membuat pengeluaran RM terus ke akaun bank ANDA.
6️⃣ Risiko dan kos yang rendah.
7️⃣ Diterima seluruh dunia.
8️⃣ Tukar kepada RM bila-bila masa dan dimana sahaja.
9️⃣ Pilihan utama pedagang ‘Bullion Gold’ di Malaysia.
1️⃣0️⃣ Memelihara dan meningkatkan kekayaan ANDA.
1️⃣1️⃣ Kadar urusniaga yang terbaik dalam pasaran.
1️⃣2️⃣ Menepati dan lulus piawaian syariah AAOIFI
1️⃣3️⃣ Memiliki produk terbaik untuk para penyimpan emas.
1️⃣4️⃣ Memiliki produk terbaik untuk para peniaga dan businesman.
1️⃣5️⃣ Memiliki produk terbaik untuk para pelabur emas untuk memaksimakan keuntungan dengan kos yang minima.
1️⃣6️⃣ Harga emas dikemaskini setiap hari.
1️⃣7️⃣ Menerima bayaran melalui Visa atau Mastercard.

Rakan Kongsi Perniagaan Quantum Metal

rakan kongsi perniagaan emas quantum metal

Panel Syariah Terhadap Produk-Produk Quantum Metal

lulus dan menepati shariah panel syariah yang mengawasi simpanan serta pelaburan emas di quantum metal

4 PRODUK ISTIMEWA YANG DITAWARKAN OLEH QUANTUM METAL

Quantum Metal Sdn Bhd telah merancang sistem dalam talian 24/7 dan lestari yang akan menguntungkan setiap pengguna akaun simpanan emas. Dengan sistem yang selamat, mudah dan mesra pengguna kini semua orang dapat bergabung di pasar emas dan berkongsi kegembiraan bersama. Produk terbaik yang ditawarkan ialah :-

Gold Storage Account (GSA) – Akaun untuk buat simpanan dan tabungan emas!

 • Akaun simpanan emas
 • Modal serendah RM10
 • Transaksi guna Apps MyGoldi dan web rasmi Quantum Metal
 • Boleh keluarkan tunai atau emas fizikal
 • Umur bawah 18 tahun boleh buka akaun joint dengan ibubapa
 • Modal simpanan boleh dikeluarkan pada bila-bila masa
 • Tiada caj upah simpan
 • Perbezaan harga jual dan beli 7% (spread)

Gold Convert Account (GCA)– Akaun KHAS buat para peniaga & businessman!

 • Akaun digital Ar-Rahnu Quantum Metal
 • Boleh pajak maksima 80% daripada emas GSA.
 • Pajakan dapat tunai dan gram emas tetap ada
 • Kelulusan segera
 • Transaksi guna Apps MyGoldi dan web rasmi Quantum Metal
 • Upah simpan 3.5% setahun

Gold Asset Enhance (GAE) 1X10 – Akaun pelaburan emas dengan 9X pembiayaan (automatik  lulus)

 • Produk Pelaburan (Investment)
 • Minima modal 1 unit (USD250 @ RM1000) 
 • Quantum Metal beri pembiayaan tawarruq 9 unit
 • Pembiayaan tidak perlu dibayar
 • Upah simpan 3.5% fee loan tawaruq setahun jika keluar modal awal
 • Lebihan bayaran caj akan dikembalikan (refund)
 • Produk istimewa tiada tempat lain
 • Perbezaan harga jual dan beli 3% (spread)
 • Keuntungan daripada kenaikan harga emas dunia
 • Keuntungan sepuluh kali ganda (10X)
 • Modal simpanan tidak “lock” boleh keluar bila-bila masa

 Gold Asset Enhance (GAE) 1X5– Akaun pelaburan emas dengan 4X pembiayaan (automatik lulus)

 • Produk Pelaburan (Investment)
 • Minima modal 1 unit (USD25 @ RM100)
 • Quantum Metal beri pembiayaan tawarruq 4 unit
 • Pembiayaan tidak perlu dibayar
 • Upah simpan 3.5% fee loan tawaruq setahun jika keluar modal awal
 • Lebihan bayaran caj akan dikembalikan (refund)
 • Produk istimewa tiada tempat lain
 • Perbezaan harga jual dan beli 4% (spread)
 • Keuntungan daripada kenaikan harga emas dunia
 • Keuntungan lima kali ganda (5X)
 • Modal simpanan tidak “lock” boleh keluar bila-bila masa

JOM BERSAMA PAKSU HARI INI JUGA
DAFTAR AKAUN PERCUMA
DI QUANTUM METAL
MULAKAN HARI-HARI YANG INDAH
& MENYERONOKKAN SEBAGAI
PENYIMPAN DAN PELABUR EMAS.
MAKSIMAKAN KEUNTUNGAN ANDA
DI MASA HADAPAN!

daftar percuma quantum metal menyimpan dan melabur emas dengan cara yang selamat dan menguntungkan

Sesudah Tuan/Puan mendaftar PERCUMA dari link diatas.
Mohon Whatsapp Paksu 012-7092198 untuk guide selanjutnya.
Tuan/Puan boleh klik link Whatsapp dibawah ini!

whatsapp-paksu-untuk-info-quantum-metal-peluang-menjana-income-dengan-emas

Membuat Simpanan Dan Tabungan Emas Di Masa Hadapan Dengan Cara Yang Bijak Bersama Quantum Metal. Konsisten Dilakukan, In shaa Allah Hasil Yang Baik Di Masa Hadapan. Harga Emas Terus Meningkat!

akaun simpanan emas digital yang terbaik di malaysia dari quantum metal

Jika ANDA Seorang Peniaga Atau Businessman, Bisnes Ada Naik Turunnya! Beringatlah Untuk Memiliki Emas. In shaa Allah Berguna Dan Membantu ANDA Di Masa Yang Memerlukan! Ayuh Bersama Quantum Metal.

kelebihan produk quantum metal GCA akaun emas untuk para peniaga dan businessman untuk menjana modal pusingan perniagaan

Ini Akaun Simpanan Emas Berganda, Satu-Satu Produk Seumpamanya Di Dunia. Beri Peluang Kepada Semua Melakukan Pelaburan Emas Dengan Modal Yang Minima Mampu Memberikan Pulangan Keuntungan Yang Berganda!

Jika ANDA Beli 1 Unit Produk GAE 1X10 
Jika Harga Emas Naik 1% ANDA Sudah Untung 10%
Jika Harga Emas Naik 2% ANDA Sudah Untung 20%
Jika Harga Emas Naik 5% ANDA Sudah Untung 50%
Jika Harga Emas Naik 10% ANDA Sudah Untung 100%
Wowww… Sangat Menguntungkan!
Ayuh Jom Beli Unit Produk GAE Hari Ini Juga!

kelebihan produk quantum metal GAE akaun simpanan emas berganda dari quantum metal untuk memaksimakan keuntungan dari pelaburan emas

VIDEO PENJELASAN BAGAIMANA QUANTUM METAL MAMPU MEMBERIKAN KEUNTUNGAN 10X GANDA KEATAS PELABURAN EMAS DENGAN MODAL YANG MINIMA.

Bagaimana Kita Boleh Membuat Keuntungan Berganda Melalui Produk Gold Asset Enhance (GAE) Samaada GAE 1X5 atau GAE 1X5 Dengan Pembiayaan Automatik Lulus (Tawaruq Financing)

Konsep pembiayaan Tawaruq Financing yang diberikan oleh Quantum Metal ini merupakan satu peluang kepada semua untuk mampu membuat keuntungan berganda dalam pelaburan emas yang dilakukan dengan membeli unit produk Gold Asset Enhance (GAE) samaada GAE 1X5 atau GAE 1X10.

Berikut adalah carta contoh kiraan bagaimana pembiayaan Tawaruq Financing ini mampu memberikan keuntungan berganda kepada pembeli unit produk tersebut.

kelebihan dan kebaikan quantum metal dengan pembiayaan automatik lulus tawaruq financing dengan produk gae

JOM BERSAMA PAKSU HARI INI JUGA
DAFTAR AKAUN PERCUMA
DI QUANTUM METAL
MULAKAN HARI-HARI YANG INDAH
& MENYERONOKKAN SEBAGAI
PENYIMPAN DAN PELABUR EMAS.
MAKSIMAKAN KEUNTUNGAN ANDA
DI MASA HADAPAN!

TAK RUGI ANDA BERSAMA
QUANTUM METAL INI!
AYUH DAFTAR SEGERA..
PAKSU AKAN GUIDE ANDA A TO Z!!

daftar percuma quantum metal menyimpan dan melabur emas dengan cara yang selamat dan menguntungkan

Sesudah Tuan/Puan mendaftar PERCUMA dari link diatas.
Mohon Whatsapp Paksu 012-7092198 untuk guide selanjutnya.
Tuan/Puan boleh klik link Whatsapp dibawah ini!

whatsapp-paksu-untuk-info-quantum-metal-peluang-menjana-income-dengan-emas

Apakah 10 Sebab Untuk ANDA Perlu Memiliki, Menyimpan Dan Melabur Emas Bermula Hari Ini Juga Walau Serendah RM10 Dahulu, Yang Pentingnya ANDA Konsisten Menyimpan!

1. Emas Kalis Inflasi

Untuk anda mudah memahaminya begini perbandingannya. 10 tahun lepas nilai 1 dinar emas bersamaan dengan RM600. Pada ketika itu, RM600 boleh digunakan untuk membeli seekor kambing atau biri-biri. Pada masa kini dalam tahun 2021, 1 dinar emas yang sama bernilai lebih kurang RM1000. Maka ianya masih boleh digunakan untuk membeli seekor kambing atau biri-biri, kerana harganya kini juga sekitar RM1000 seekor.

Di sini cuba anda bayangkan anda simpan duit kertas RM600 yang mampu beli seekor kambing pada 10 tahun lepas, pada hari ini duit tadi masih tetap bernilai RM600, adakah ia masih boleh diguna untuk beli seekor kambing?.

Namun, cuba bayangkan pada 10 tahun lepas dengan RM600 tu dibeli 1 dinar, dan disimpan 1 dinar tersebut hingga hari ini. Nilainya hari ini jadi RM1000. Mampukah 1 dinar tadi digunakan untuk membeli seekor kambing? Ya. Kerana nilainya kekal. 1 dinar = seekor kambing.

2. Emas Elak Kebocoran Wang ANDA

Katakanlah anda memiliki sebahagian simpanan wang dalam akaun bank dan sebahagiannya dalam nilaian emas dalam akaun Gold Storage Account (GSA). Bila anda terlihat sesuatu barang yang anda ingini untuk membeli diiklankan atau dipromosikan di mana-mana platform online. Pastinya anda akan menggunakan wang simpanan anda dalam akaun bank untuk membelinya kerana ianya lebih pantas dan mudah menggunakan perkhidmatan pembayaran secara online.

Contoh ke-2, anda ada tabung fizikal simpan duit. Anda juga ada simpan emas 1 dinar dalam peti besi. Pada suatu hari, sebiji tayar kereta anda rosak dan perlu diganti. Rasa-rasa anda, nak guna duit dalam tabung ke nak guna 1 dinar tadi untuk kos ganti tayar baru? Sudah tentu guna duit tabung sebab itu yang paling cepat dan mudah. Jika nak guna 1 dinar tadi tu, anda kena cairkan dahulu untuk dapatkan wang kertas. Nak cairkan tu kena jual atau pajak.

(Contoh-contoh di atas adalah dengan anggapan tiada lagi sumber kewangan lain selain dari tabung duit dan simpanan emas).

Jadi, emas tadi tidak akan diguna untuk kegunaan/keperluan semasa. Ia menunjukkan sikap kita yang secara automatik jadi sayang nak guna emas tu. Kita akan ikhtiar dulu guna cara lain. Melainkan keadaan begitu mendesak untuk kita gunakan emas. Jadi kita boleh simpulkan bahawa Emas Mampu Elakkan Kebocoran Wang ANDA.

3. Dengan Emas Mampu Menanam Sikap Suka Menabung!

Percayalah, apabila anda dah mula simpan emas, anda akan rasa keinginan untuk tambah emas tu semakin meningkat hari demi hari. Pantang ada duit saja anda akan rasa nak tambah emas. Inilah keistimewaan emas yang anda perlu tahu. Emas ada ‘aura’nya tersendiri. Perkara ini berlaku kepada Paksu sendiri dan juga rakan-rakan Paksu yang dah mula simpan emas. Tiap-tiap bulan dapat gaji je atau ada rezeki lebih pasti akan tambah emas tu walau RM100 je sebulan.

Tambahan pula keistimewaan di Quantum Metal ini kita boleh membeli emas untuk disimpan dalam Gold Storage Account (GSA) walau serendah RM10. Selain itu, kita juga berpeluang untuk melabur emas dengan nilai seperti orang kaya lakukan dengan 2 produk hebat iaitu Gold Enhanced Asset (GEA) samaada 4X atau 9X pembiayaan untuk mendapat 5X atau 10X keuntungan dengan modal yang sangat minima!

buka akaun simpanan emas digital gold storage account gsa bersama quantum metal mula simpan dan menabung emas

Ini adalah peluang keemasan yang jangan anda lepaskan!

4. Beli Emas Tidak Menjadikan Kita Miskin

Anda perlu faham, bila anda membeli emas, tidak kira berapa harga dan beratnya, anda sebenarnya dah TUKAR duit kertas anda tadi tu kepada BENTUK EMAS. Ramai yang masih anggap membazir membeli emas. Namun, setelah anda baca artikel ini, anda sudah faham bahawa tiada istilah pembaziran dalam memiliki emas. Ingat ya, beli emas dengan duit kertas bermakna anda TUKAR DUIT KERTAS JADI EMAS. Miskin ke bila beli emas? Tidak sama sekali, malah anda bertambah kaya. Kerana beli hari ini emas harga RM100, 4 ke 5 tahun lagi takkan jadi RM100 dah nilai dia, mungkin dah jadi +/-RM300 nilai emas anda tu.

5. Menyimpan Emas Dapat Elakkan Kekayaan Kita Di’rompak’!

Bagaimana tu? Baiklah, maksud Paksu Kekayaan di sini adalah nilai harta anda. Dirompak pula bukan bermaksud kekayaan anda dirompak atau dicuri. Ianya bermaksud, dalam tidak sedar, NILAI kekayaan anda akan semakin hari semakin ‘kurang’ jika simpan wang kertas. Bukan bermaksud duit anda hilang, tapi NILAI tu yang makin kurang. Berbanding jika anda tukar duit kertas anda jadi emas. Maka, jika ada emas, inshaAllah nilai emas anda akan terus kekal malah menaik kerana ia kalis inflasi dan kekalkan nilai.

6. Emas Boleh Digunakan Sebagai Modal Pusingan

Tidak kira anda ni seorang peniaga atau tidak, emas boleh dijadikan modal pusingan perniagaan anda atau untuk kegunaan disaat memerlukan. Sebagai pemilik emas, anda boleh pajakkan emas anda di pusat-pusat gadaian Islam bagi mendapatkan wang segera untuk pusingan modal. Emas itu pula boleh ditebus dengan bayaran bulanan mengikut jadual. Sama juga kegunaan ketika memerlukan, contoh untuk kos rawatan di hospital yang tinggi, kos kenduri kahwin, kos anak sambung belajar dan sebagainya. Ada emas, inshaAllah anda tidak akan berhutang.

7. Emas Tidak Akan Musnah

Tahukah anda dalam kemajuan teknologi dan sains hari ini, tiada seorang saintis atau mana-mana negara kuasa besar yang mampu cipta emas. Emas adalah anugerah Tuhan untuk kita semua. Ia tiada tarikh luputtidak boleh dicipta atau dimusnahkan. Jika jadi debu sekalipun, debu emas tersebut tetap bernilai. Jika patahbengkokcalar, ia tetap bernilai. Walau dibakar menjadi cair, ia masih bernilai. Jika dihanyut air banjir, disaluti lumpurpudar warnanya, digilap dan dicuci akan mengembalikan sinaran emas dan nilainya tetap kekal.

8. Simpanan Emas Untuk Dilupakan

Apa maksudnya tu? Begini, bila anda dah mula simpan emas, anda tidak akan rasa nak guna emas tersebut untuk berbelanja harian lagi. Ianya akan ‘dilupakan’. Cuma anda tahu emas anda makin banyak dengan simpanan yang konsisten dan nilainya makin menaik. Tapi, untuk gunakannya dalam berbelanja, anda akan guna wang kertas yang ada, maka emas anda ‘dilupakan’ dahulu.

9. Emas Adalah Pelaburan Jangka Panjang Yang Menguntungkan

Di Quantum Metal disamping kita boleh menyimpan emas digital dengan membuka Gold Storage Account (GSA) yang boleh bermula serendah RM10. Emas digital ini dibeli dan dikumpulkan dalam akaun GSA, boleh dijual semula, dipindahkan ataupun dipajakkan untuk mendapatkan wang bila-bila masa sahaja kita mahu dan perlukan. Juga kita boleh menukarkannya kepada emas fizikal biasa di pejabat Quantum Metal, melalui Ar-Rahnu TEKUN mahupun mendapatkannya melalui penghantaran courier terus ke alamat kita. Usah bimbang mengenai keselamatannya, kerana penghantaran melalui courier ini telahpun diinsuranskan.

Kepada yang ingin menjadikan emas sebagai aset pelaburan jangka panjang yang menguntungkan, Quantum Metal menyediakan 2 produk yang sangat hebat dan tiada seumpamanya di dunia iaitu Gold Asset Enhance (GAE). GAE5X dan GAE10X merupakan produk pelaburan emas yang ditawarkan kepada semua, iaitu peluang pelaburan emas dengan modal yang minima diberikan pembiayaan automatik samaada 4X atau 9X pembiayaan. Dengan kita memiliki produk ini, kita semua berpeluang membuat keuntungan seperti orang-orang kaya lakukan. Kita mampu membuat 5X atau 10X keuntungan! 

peluang menyimpan dan melabur emas dengan cara yang selamat dan menguntungkan bersama syarikat quantum metal

Dengan syarikat yang kukuh, beroperasi sejak tahun 2012 lagi, sah disisi undang-undang, disahkan patuh syariah, berinsurans dengan puluhan ribu ahli seluruh dunia dan ribuan testimoni kejayaan. Anda harus bersama buat keputusan untuk bersama Quantum Metal hari ini juga.

10. Emas Menyucikan Harta ANDA

Selain dari semua kelebihan di atas, dalam Agama Islam, setiap pemilik emas diwajibkan membayar zakat apabila cukup syarat haul dan nisabnya; inilah yang dimaksudkan dengan Emas menyucikan harta anda. Pengiraan zakat emas setiap negeri adalah berbeza, jadi anda perlu merujuk kepada pusat-pusat zakat negeri masing-masing untuk mengetahui jumlah zakat yang perlu dibayar. Secara asasnya haul (tempoh) simpanan emas adalah setahun, dan nisab (berat) nya adalah 85 gram simpanan emas untuk mewajibkan anda membayar zakat sebanyak 2.5% dari nilai semasa jumlah emas anda.

Paksu dah kongsikan kepada ANDA diatas 10 sebab serta kelebihan mengapa kita semua harus memulakan akaun simpanan dan pelaburan emas hari ini juga! Telahpun terbukti bahawa usaha ANDA memulakan simpanan dan pelaburan emas pastinya memberikan keuntungan buat ANDA dalam jangka masa panjang.

AYUH JOM KITA MULAKAN HARI INI JUGA!
DAFTAR PERCUMA KLIK LINK DIBAWAH!
THEN WASAP PAKSU BAGITAHU DAH REGISTER
NANTI PAKSU AKAN GUIDE ANDA 1 PER 1
AGAR DAPAT MENJANA KEUNTUNGAN
MELALUI SIMPANAN & PELABURAN EMAS ANDA!

daftar percuma quantum metal menyimpan dan melabur emas dengan cara yang selamat dan menguntungkan

Sesudah Tuan/Puan mendaftar PERCUMA dari link diatas.
Mohon Whatsapp Paksu 012-7092198 untuk guide selanjutnya.
Tuan/Puan boleh klik link Whatsapp dibawah ini!

whatsapp-paksu-untuk-info-quantum-metal-peluang-menjana-income-dengan-emas

Mana Lagi Untung? Jika Anda Buat Simpanan Dan Pelaburan Antara Emas vs Wang Kertas!

Berikut Paksu kongsikan kepada ANDA beberapa fakta mana lagi untung jika anda membuat simpanan mahupun pelaburan antara wang kertas vs emas?

Wang Kertas vs Emas

kelebihan dan kekurangan simpanan atau pelaburan emas vs wang ringgit wang kertas vs emas

Untuk ANDA lebih jelas dan memahami bagaimana antara duit vs emas memberikan nilai serta keuntungan kepada kita dalam simpanan mahupun pelaburan. Carta yang dikongsikan dibawah memberikan contoh kepada ANDA untuk memahaminya dengan lebih jelas DUIT VS EMAS.

keuntungan simpanan emas vs duit bagaimana buat untung dengan simpanan atau pelaburan emas dengan quantum metal

Dibawah ini juga satu perbandingan untuk ANDA boleh lihat dan menilai. Harga 10g emas bersamaan RM2619.00. Jika ANDA menggunakan nilai RM tersebut dengan membeli 10g emas dan ANDA menyimpannya dalam masa 5 tahun. Apa akan terjadi kepada nilainya? Berbanding dengan RM2619.00 tersebut kekal dalam akan akaun bank ANDA untuk tempoh masa 5 tahun.

Dari data dan fakta. Nilai RM tersebut akan menyusut nilainya disebabkan oleh inflasi, manakala 10g emas tersebut telahpun meningkat naik melebihi 70% dari nilai asalnya. Jom lihat carta yang Paksu kongsikan dibawah ini.

perbandingan jika anda simpan emas berbanding dengan duit dalam tempoh 5 tahun bersama quantum metal

Bagaimana Untuk Bermula Menyimpan Dan Melabur Emas Di Quantum Metal Ni Paksu?

1. Daftar PERCUMA menggunakan link Paksu ini – KLIK SINI

2. WhatsApp Paksu untuk bimbingan : 6012-709 2198 Paksu

3. Upload dokumen KYC (gambar asal ic, butiran bank, butiran diri, butiran pewaris & verify handphone no).

4. Beli GSA untuk membuka Gold Saving Account ANDA. Minimum RM10. Digalakkan RM100 ke atas. Jika RM100 ke atas, fee FPX RM0.70 tidak dikenakan. – wajib dilakukan

5. Seterusnya beli GAE Gold Asset Enhance (akaun pelaburan emas). Digalakkan ANDA beli 1 unit GAE 1X10 sekitar RM1300.++. ANDA beli 1 unit GAE 1X10 ini, ANDA akan terima 9X pembiayaan automatik untuk akaun pelaburan emas berganda ini.

6. Terima hadiah gram EMAS + E-BOOK EKSKLUSIF dengan pembelian GSA (minima RM20) & GAE 1×10 (minima 1 unit)

Anda akan di masukkan ke Private Group untuk bimbingan. Selamat maju jaya!

bagaimana untuk bermula menyimpan dan melabur di quantum metal platform pelaburan emas yang terbaik

Apakah Strategi Terbaik Menyimpan Dan Melabur Emas

strategi menyimpan dan emas untuk memaksimumkan keuntungan berganda dengan quantum metal

Panduan Untuk Berjaya Dalam Pelaburan Emas Ini

1. Educate yourself
Untuk berjaya dalam pelaburan emas, kita haruslah memiliki ilmu serba sedikit selok belok dan maklumat pelaburan emas yang kita lakukan. Di Quantum Metal, team kita menyediakan kelas ilmu yang percuma melalui webinar sekurang-kurangnya 3 kali setiap minggu. Dari webinar tersebut semua kita boleh belajar secara PERCUMA.

2. Mulakan dengan modal kecil
Untuk berjaya dalam pelaburan emas. Kita harus bersedia menambah belian emas ketika harga emas jatuh dari belian yang pertama. Itu sebablah kita mulakan dengan modal yang kecil dahulu supaya kita ada lebihan modal untuk membeli emas lagi apabila harganya turun.

3. Konsisten
Pelaburan emas memerlukan anda konsisten melabur. Kelebihannya apabila kita konsisten membeli emas, gram pegangan anda semakin bertambah dan mendapat pemurataan harga yang lebih baik.

4. Invest big
Setelah anda bermula dengan kecil, anda akan menemui bila masanya untuk invest besar. Apabila anda invest besar anda akan dapat gram emas yang banyak.

5. Fikir jangka masa panjang
Pelaburan emas sesuai untuk 3 tahun ke atas. Malah semakin lama anda memegang emas, semakin bagus. Namun di Quantum Metal dengan produk GAE (Akaun Simpanan Emas Berganda) anda mampu memaksimumkan keuntungan dalam tempoh masa tertentu dengan pembiayaan automatik disediakan.

INFO SYARIKAT QUANTUM METAL BOLEH LAYARI DI LAMAN RASMI SYARIKAT

Laman rasmi syarikat – https://quantummetal.com/index.html


ANTARA TESTIMONI MEREKA YANG BERJAYA BERSAMA QUANTUM METAL

Berikut adalah sebahagian testimoni mereka yang berjaya membuat keuntungan melalui pelaburan emas bersama platform Quantum Metal.

TESTIMONI 1

testimoni 1 mereka yang berjaya membuat untung lumayan dalam pelaburan emas bersama quantum metal

TESTIMONI 2

testimoni 2 cara mudah buat untung dalam pelaburan emas di quantum metal

TESTIMONI 3

testimoni 3 peluang membuat keuntungan berganda di quantum metal dalam pelaburan emas

TESTIMONI 4

testimoni 4 buat untung berganda untung yang maksima dalam pelaburan emas dengan quantum metal

TESTIMONI 5

testimoni 5 berjaya membuat profit dalam pelaburan emas bersama quantum metal

TESTIMONI 6

testimoni 6 keuntungan berganda cara buat untung maksimum dalam pelaburan emas di quantum metal

daftar percuma quantum metal menyimpan dan melabur emas dengan cara yang selamat dan menguntungkan

Sesudah Tuan/Puan mendaftar PERCUMA dari link diatas.
Mohon Whatsapp Paksu 012-7092198 untuk guide selanjutnya.
Tuan/Puan boleh klik link Whatsapp dibawah ini!

whatsapp-paksu-untuk-info-quantum-metal-peluang-menjana-income-dengan-emas