mineral dan magnesium rahsia asas kesihatan tubuh badan manusia untuk merawat pelbagai penyakit tubuh badan kencing manis darah tinggi dan gout

Bio Mineral Drop Memberikan Manfaat & Kebaikan Magnesium Kepada Tubuh

Bagaimana Bio Mineral Drop Menyumbang Bagi Mencukupkan Keperluan Tubuh Kita? Bio Mineral Drop Memberikan Manfaat & Kebaikan Magnesium Kepada Tubuh

Makanan yang mengandungi magnesium adalah sangat diperlukan untuk kesihatan sel-sel badan dan ianya juga penting agar 300 fungsi biokimia di dalam badan dapat berfungsi dengan sempurna. Malangnya ramai daripada ahli masyarakat (80% daripada penduduk Amerika) berkemungkinan menghidapi masalah kekurangan magnesium dan majoriti darinya langsung tidak mengetahui mengenainya.

Satu kajian oleh BMC Bioinformatics mendapati bahawa badan kita memiliki 3,751 lokasi bagi mengikat magnesium (magnesium binding sites). Ini menunjukkan peranan dan keperluan magnesium bagi perjalanan badan yang sihat adalah jauh melebihi dari apa yang dijangkakan sebelum ini. Olehkerana badan menggunakan magnesium untuk pelbagai fungsi, seseorang itu berkemungkinan tinggi untuk mengahdapai masalah kekurangan magnesium khasnya apabila makanan yang dimakannya tidak mengandungi kandungan magnesium yang mencukupi.

IKLAN

Peluang Menjana Pendapatan Pasif 5-20% Sebulan Tanpa Perlu Menaja Sesiapa Atau Buat Apa-Apa! Berjalan Secara Automatik, A to Z Diuruskan Oleh Rakan Paksu Cikgu Roslee. Boleh Bermula Modal Serendah USD100 atau RM450 Sahaja. Withdrawal Profit Yang Pantas Tanpa Proses Yang Menyulitkan Menjadikan Ianya Peluang Yang Terbaik Pada Masa Kini. Inilah RAHSIA Mereka Yang Bijak Untuk Mengandakan Modal Yang Mereka Miliki Secara Selamat. Jom Baca Artikel Paksu Ini Untuk Info Lanjut – KLIK SINI

Fungsi-fungsi utama badan yang memerlukan magnesium:

 • Pembinaan protein
 • Fungsi saraf
 • Kawalan gula di dalam darah
 • Pelepasan “neurotransmitter” saraf
 • Kawalan tekanan darah
 • Metabolisma tenaga
 • Menghasilkan anti-oksidan glutathione

Antara masalah kesihatan yang biasa dikaitkan dengan kekurangan magnesium adalah seperti berikut:

 • Ketidakseimbangan hormon
 • Serangan sakit jantung
 • Diabetes Type 2
 • Osteoporosis
 • Sembelit
 • Sakit kepala dan migraine
 • Keletihan berpanjangan

Bagaimanakah untuk meningkatkan pengambilan magnesium

Cara yang paling utama ialamagnesium1h dengan mengambil makanan yang mengandungi magnesium. Makanan yang mengandungi paling banyak magnesium ialah sayur-sayuran berdaun hijau, yang mana padat dengan klorofil. Bagi tumbuh-tumbuhan, klorofil adalah seperti darah kepada manusia dan berupaya untuk menyerap cahaya matahari dan menukarkannya kepada tenaga. Perbezaan di antara darah manusia dan klorofil pada tumbuh-tumbuhan ialah sel darah manusia mengadungi zat besi (iron) manakala  tumbuhan-tumbuhan mengandungi magnesium di tengah-tengah selnya.

Pilihan utama ialah makanan daripada tumbuhan yang ditanam magnesium2secara organik dikawasan tanah yang masih mengekalkan keasliannya. Tanah daripada kawasan industri tanaman biasanya mengandungi magnesium yang kurang. Biasanya pengusaha-pengusaha di sini hanya meletakkan kembali nitrogen, phosphorus dan potasium kepada tanah itu sebelum ditanam kembali dan mereka melupakan magnesium

Video Kelebihan Bio Mineral & Panduan Cara Guna Bio Mineral Untuk Pelbagai Masalah Kesihatan Tubuh Badan Kita!

.
Memperkenalkan Pati Mineral Beralkali sebagai supplemen mineral kepada tubuh badan manusia.

mineral dan magnesium rahsia asas kesihatan tubuh badan manusia untuk merawat pelbagai penyakit tubuh badan kencing manis darah tinggi dan gout

Pati Mineral Beralkali – Bio Mineral Drop sangat banyak kelebihan dan manfaatnya.. ANDA nak cuba?

bio mineral drop merawat pelbagai masalah tubuh mineral magnesium tinggi

Manfaat mineral magnesium ini sangat baik kepada tubuh kita dalam membantu mengurangkan letih otot, melegakan kejang otot, mempercepatkan penyembuhan, meningkatkan prestasi dan mengatasi masalah sakit-sakit sendi.

Masalah-masalah berikut oleh ramai orang yang melakukan banyak kerja-kerja fizikal yang berat termasuklah mereka yang aktif bersukan.

Kelebihan Bio Mineral ini dapat mencukupi keperluan mineral magnesium dalam lain-lain trace mineral kepada tubuh badan kita adalah dengan menggunakan 40 titis Bio Mineral dengan larutan air untuk diminum akan menyumbang sebanyak 326mg magnesium semulajadi kepada tubuh kita. Selain magnesium, ianya juga akan mencukupi keperluan mineral-mineral lain kepada tubuh kita.

mineral magnesium supplemen terbaik untuk atlit bio mineral drop

agen cod bio mineral skudai taman universitikepentingan untuk mencukupkan keperluan mineral magnesium untuk menguatkan tubuh merawat pelbagai penyakit antaranya masalah jantung, kencing manis darah tinggi dan gout

Antara manfaat penting magnesium adalah baik untuk mereka yang mengalami masalah kencing manis atau diabetis ini. Fungsi mineral dan sifat beralkali Bio Mineral bermanfaat untuk mengimbangi gula dalam darah.

Ianya juga mampu mengawal tekanan darah tinggi, mencegah masalah sembelit, menjaga kesihatan jantung, mencegah diabetis dan memperbaiki sistem pernafasan tubuh kita. Terdapat banyak lagi kebaikan Bio Mineral ini kepada tubuh badan kita.

Ayuh untuk kita mengubati dan merawat penyakit dengan produk yang 100% semulajadi dan bebas dari kesan sampingan yang negatif.

beli produk bio mineral di johor bahru

Ayuh dapat produk Bio Mineral ini sekarang juga. Klik link wasap dibawah untuk terus wasap saya. Kita berbual mengenai kebaikan dan kepentingan mineral magnesium dan lain-lain mineral untuk kesihatan kita yang optimum.

Produk Bio Mineral Drop ini merupakan produk yang sangat bermanfaat untuk kita semua seisi keluarga

agen cod bio mineral skudai taman universiti

kelebihan mineral kepada kesihatan manusia

INFO BIO MINERAL